בשנות התשעים, פחות או יותר, התחילה אופנה בעולם האירועים אשר השתרשה והפכה להיות מיינסטרים עם השנים, מדובר באופנה של אירועים בטבע. במקום אירועים סטנדרטיים ורגילים באולמות אירועים כפי שהיה נהוג במשך שנים ארוכות, יותר ויותר זוגות עברו לערוך חתונות במקומות פתוחים, גני אירועים ושמורות טבע.
הרעיון הוא מאוד פשוט. שוכרים גן או שמורה בה אפשר לארח אירועים במועד מסוים, שוכרים ספקים מהמקום או באופן חיצוני, מזמינים את האורחים, וכך מארגנים אירוע בלתי נשכח מתחת לכיפת השמיים, עם נוף טבעי לחלוטין.
מה היתרונות של חתונה בטבע?
חתונות בטבע נושאות בתוכן מספר יתרונות שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר. למשל, האווירה היא הרבה יותר ייחודית, הרבה יותר טבעית, משוחררת וחופשית. זה נכון, בין היתר, בגלל העובדה שהמקום פתוח, מעוצב בצורה שונה, אין קירות שמגבילים אותו, ואפשר להנות מבריזה טבעית.
כמו כן, יש יתרון בחתונה בטבע, מאחר וזה לא דורש התעסקות רבה בפרטים מסוימים. למשל, אין צורך לעצב את המקום בצורה מיוחדת, שכן אם מדובר על גן אירועים או שמורה יפה, אז המקום מעוצב באופן טבעי. גם אין צורך להתעסק עם האקוסטיקה במקום. שכן, המקום פתוח אז היא טבעית וטובה כפי שהיא
יתרון אחרון שנציג הוא, הרבה פעמים גני אירועים או שמורות בהן אפשר לערוך חתונות בטבע, נמצאות במקומות מחוץ לעיר, על כן, יש הרבה חנייה, קל מאוד להגיע אליהם, האורחים לא צריכים לבזבז זמן יקר על נסיעות בשביל להגיע אל לאירוע.
איך מתכננים אירוע בטבע?
הדבר הראשון שצריך לבחון בהקשר של חתונות בטבע הוא, מועד האירוע. באופן טבעי, יהיה יותר קשה לערוך אירוע בחורף במקום פתוח, אך גם בקיץ, בימים מאוד חמים ביולי אוגוסט, יהיה קשה לערוך את האירוע במקום פתוח. בוודאי אם מדובר באירוע צהריים. לכן, צריך לקבוע מועד שתנאי מזג האוויר בו הם נוחים.
הדבר השני שצריך לבחון, זה כמה אורחים אמורים להיות נוכחים באירוע, בהתאם לכך, נוכל לבחור את המקום, גודל שלו, וכן את כל מה שנדרש בשביל לארח אותם כמו שצריך. יש להזמין שירותי קייטרינג, צלמים, תקליטן, וכמובן לבחון את התשתיות הנדרשות, בין אם זה תאורה, הגברה או כל דבר אחר.
הדבר השלישי שאפשר לבדוק, ובכך לנצל את היתרונות שיש לחתונה בטבע, הוא כל מה שקשור להיבטים של אטרקציות במקום. מאחר ומדובר באזור פתוח, אפשר לנצל את זה לזיקוקים, פירוטכניקה ואינספור משחקים ואטרקציות אחרות. באולמות סגורים זה יהיה פחות רלוונטי, במקרים רבים.
נקודה אחרונה שצריך לבדוק היא, כמה זמן אפשר לערוך את האירוע במקום, וכיצד לחלק אותו, על מנת שיהיה ניתן לעבור מחלק לחלק בצורה נכונה, טבעית, ושכל האורחים ייהנו ממנו ויזכרו אותו לטובה.